W przedostatni dzień XV Europejskich Targów Produktów Regionalnych rozstrzygnięto konkurs na najlepszy produkt spożywczy targów. Z niemal 70 zgłoszonych do konkursu potraw, napojów i innych spożywczych specyfików, jury wybrało po trzy najlepsze wyroby w pięciu kategoriach.
Europejskie Targi Produktów Regionalnych: kto został wyróżniony w konkursie na najlepszy produkt spożywczy?
Wśród laureatów znalazły się produkty litewskie, węgierskie, niemieckie czy włoskie, ale doceniono także wyroby lokalnych producentów i gastronomów. Po laury sięgnęła restauracja Javorina, browar Gwarno czy Tatrzańska Spiżarnia.
Miody z miętą, rokitnikiem i z żurawiną z Tatrzańskiej Spiżarni zdobyły także specjalna nagrodę Radia Alex dla najlepszego produktu z Podhala. Zachwyciło nas niezwykłe połącznie smaku, tradycji i lokalnych składników. Gratulujemy!
Zobacz relacje z wręczenia nagród
Czytaj także:
- Europejskie Targi Produktów Regionalnych: Konkurs na najlepszy produkt spożywczy
- Europejskie Targi Produktów Regionalnych. Dziś w programie konkurs na „Najlepszy Produkt Spożywczy XV Europejskich Targów Produktów Regionalnych”
- Europejskie Targi Produktów Regionalnych: Podsumowanie drugiego dnia
- Europejskie Targi Produktów Regionalnych: Jakie wrażenia po pierwszym dniu? [PROGRAM]