Najlepsza pizza w górach! Wyjątkowe wyróżnienie kulinarne dla Tomasza Wolskiego
Sukces Górala Pienińskiego na Międzynarodowym Konkursie Pizza Senza Frontiera! Jego danie zachwyciło jurorów

Szacowany czas czytania: 01:24
Najlepsza pizza w górach? Na pewno u Tomasza Wolskiego
Tomasz Wolski, jak sam o sobie mówi, dumny góral pieniński, zdobył ogromne wyróżnienie na Międzynarodowym Konkursie Pizza Senza Frontiera, który odbył się podczas prestiżowych targów SIGEP we Włoszech. W konkursie, który przyciąga najlepszych pizzaiolo z całego świata, zajął drugie miejsce w kategorii — Pizza Napoletana Contemporanea. Jego sukces to nie tylko osobiste osiągnięcie, ale także ważny moment dla polskiej gastronomii.
Z góralską determinacją i pasją do włoskiej kuchni Tomasz łączy tradycję z nowoczesnością, tworząc pizzę, która zachwyciła jurorów.
Był to wyjątkowy moment dla mnie oraz polskiej gastronomii. Połączenie tradycji z nowoczesnością wyniosło mnie na podium wśród najlepszych pizzaiolo świata
— mówi Tomasz, podkreślając, że to dla niego zaszczyt reprezentować polską kulturę kulinarną na tak prestiżowej arenie.
Jako pasjonat sztuki kulinarnej, od lat dąży do perfekcji, a miłość do góralskich korzeni w połączeniu z pasją do włoskiej kuchni sprawia, że jego twórczość ma niepowtarzalny charakter.
Dzieląc się swoją historią, mam nadzieję, że inni również poczują, jak piękne może być połączenie tradycji z nowoczesnością
— dodaje Wolski.
Tomasz Wolski udowodnił, że granice między kulturami kulinarnymi mogą się zderzać, tworząc coś wyjątkowego. Wkrótce pewnie usłyszymy o kolejnych jego kulinarnych osiągnięciach, bo Góral Pieniński nie zamierza zatrzymywać się na tym prestiżowym kulinarnym osiągnięciu.
Czytaj także: